Chatroom

Review:

Chatroom - Helen Vreeswijk

~Short English review below~

 

Ik had Chatroom van Heleen Vreeswijk een keer van een vriendin geleend die helemaal weg was van haar boeken, en mij daarom ook nieuwsgierig naar het boek had gemaakt.

Het gaat over twee tieners die onschuldig rondsurfen over het internet en profielsites. Op een dag maken ze een afspraak met een ‘jongen’ die ze op die manier hebben leren kennen. Dan blijkt dat niet iedereen zo onschuldig is…

Ik vond dit eigenlijk best een goed boek. Het miste wel wat diepgang en hier en daar zitten er wat duidelijke gaten in het verhaal, maar het was leuk om te lezen. Niet superspannend, maar genoeg om erin door te lezen. Hoewel ik wel vind dat de meisjes in dit verhaal behoorlijk naief zijn! En ik vond dat de slechterik (ik zal hem maar even zo noemen) een soort gespleten persoonlijkheid had.

[spoiler]

Het ene moment leek hij een door lust gedreven man, en vertelt hij over zijn ‘verzameling’, het volgende moment is hij een emotieloze man die het allemaal voor het geld doet.

[/spoiler]

 Dat vond ik vreemd. Een aardig boek dus, maar niet helemaal mijn ding (het is toch een beetje te tienerachtig voor me. Dan heb ik liever een echte thriller!).

 

~~~~

 

A friend of mine was very enthusiastic about Helen Vreeswijk‘s books, so I wanted to try one of them. In the genre of YA thriller, she’s rather famous in the Netherlands. While the story was entertaining enough (and also teaching children not to go meet strangers from the internet all by yourself), it remained a bit too superficial for me. I think I prefer normal thrillers.

Original post:
UrlPhantomhive.booklikes.com/post/1609600/chatroom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: