De Schoonmaker

Review:

De schoonmaker - Judy Westerveld, Westerveld

~Short English Review Below~

 

Ik had De Schoonmaker gewonnen en dat is ook de reden dat ik het heb gelezen. Hoogstwaarschijnlijk had ik het laten staan als ik het in een boekhandel zou zijn tegengekomen. Ik lees niet zoveel romans en kan daarom niet zo goed beoordelen of het wel of niet een goed boek is.

 

Het verhaal gaat over Evert, een ‘gewone’ man die nergens echt goed of tevreden is. Zijn enige hobby is houtbewerken en op zijn werk stelt hij niet veel voor totdat iemand hem anoniem te hulp schiet en voor hem allerlei dingen bedenkt. Evert meent dat de schoonmakers het gedaan hebben. Hierna verandert er veel in het rustige/saaie leventje van Evert. Het verhaal vond ik opzich wel origineel, maar het was hier en daar wel behoorlijk voorspelbaar.

 

Verder kon ik de schrijfstijl het best ‘Nederlands’ noemen. Ik vond het erg lijken op andere boeken van Nederlandse schrijvers. Wat me wel een beetje stoorde waren details waar ik echt niet op zat te wachten; ik hoef niet te weten of de hoofdpersoon in zijn neuspeutert of zo erg zweet dat hij deodorant niet meer werkt. Ook vond ik dat er weer erg makkelijk gegeneraliseerd, zoals dat wel vaker in Nederlandse boeken het geval is. Ik vond het boek, om zo tussendoor te lezen, best aardig, en het was natuurlijk leuk om een boek te winnen!

 

~~~~

 

This was the first book I got based on reviews I’d started writing, which is probably why I read it because it’s not something I normally read. It felt really like a Dutch book, where it always seems the writer is trying to shock you by the continuous description of all kinds of bodily fluids, but which always comes off cheap. Not something I’d recommend.

Original post:
UrlPhantomhive.booklikes.com/post/1610906/de-schoonmaker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: