Mevrouw Verona Daalt De Heuvel Af

Review:

Mevrouw Verona daalt de heuvel af - Dimitri Verhulst

~Short English review below~

 

In mijn zoektocht naar boeken voor mijn Nederlands literatuurexamen kwam ik ook Mevrouw Verona daalt de heuvel af tegen. Het was in eerste instantie niet het boek dat ik van Dimitri Verhulst zocht, maar ik heb deze toch meegenomen uit de bieb (was het enige boek van hem dat niet uitgeleend was) en ik heb er geen spijt van gehad.

Mevrouw Verona daalt de heuvel (waarop haar huis staat) af naar het dorpje aan de voet ervan in de wetenschap dat ze de kracht niet meer zal hebben de heuvel opnieuw op te klimmen. Mevrouw Verona neemt afscheid van het leven en denkt daarbij terug aan haar man, de liefde van haar leven en de geschiedenis van het dorpje, dat ook langzaam maar zeker uitsterft.

Ik vond het een mooi boekje. Het verhaal is niet erg lang, maar het is lang genoeg om het verhaal te vertellen. Mevrouw Verona is de spil tussen een heel aantal zeer korte verhalen uit het dorp. Het las lekker, de schrijfstijl was wel duidelijk Vlaams, maar dat vind ik vaak net wel leuk. Het is een boek waarmee je ‘s middags ergens lekker gaat zitten, en weer opstaat als je het uithebt. Dat kan ook prima, vanwege het feit dat het maar een ruime 100 pagina’s lang is. Het heeft mij wel benieuwd gemaakt naar andere boeken van deze schrijver…

 

~~~~

 

An interesting short novella about an old woman who lives at the top of a hill and who decides to walk down for the last time, knowing she doesn’t have the strength to get up to her house again. While doing so, she overthinks her life. I was pleasantly surprised with this book, but to date haven’t read anything else by this author.

Original post:
UrlPhantomhive.booklikes.com/post/1613976/mevrouw-verona-daalt-de-heuvel-af

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: