De Vriend

Review:

De vriend - Charles den Tex

Quite standard thriller, which can be nice from time to time, but my biggest problem were the negative clichés surrounding the characters, i.e. the criminals are all Eastern Europeans, the young woman is naive and need two strong men to protect her, etc.

 

~~~~


Gelezen voor de discussie op Ezzulia.nl

Ik had ooit een heel klein boekje van den Tex gelezen en dat stond me niet bij als bijzonder goed, maar dat is iets waarvan ik vind dat het heel veel voorkomt bij van dat soort korte verhalen, de schrijver komt er nooit helemaal tot zijn recht. Vandaar dat ik dit nieuwe boek zeker eens een kans wilde geven.

Het is een standaard Nederlands verhaal. Ten minste, ik heb het al vaker voorbij zien komen op tv en in boeken. Clue is een aanslag te voorkomen. Niet bijster origineel misschien maar de uitwerking kan het verschil helemaal maken.
Helaas vond ik dat de personages heel stereotyp werden neergezet. Een kleine greep uit het aanbod; Oost-Europeanen zijn criminelen, jonge vrouw is naief, durft haar moeder niet tegen te spreken, valt op verkeerde mannen en heeft twee sterke figuren nodig om haar te beschermen; politieman vereenzaamd van gezin; hacker die nauwelijks daglicht ziet. Het was allemaal iets wat ik al te vaak gezien had om het nog echt leuk te vinden.
Daarnaast las het boek zeker wel lekker en is het leuk vermaak voor zo tussendoor in de trein…

Original post:
UrlPhantomhive.booklikes.com/post/1614050/de-vriend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: